Hola, em dic Joan Martínez, i et dono la benvinguda a aquest espai virtual
que espero no et defraudi.

Soc mossèn catòlic, i faig de filòsof, i a estones, de poeta.
Però ja des d'ara m'agradaria ser el teu amic.

Bona Pasqua!

Missatge Urbi et Orbi del Papa Francesc Pasqua 2015


Benvolguts germans i germanes, Bona Pasqua! Jesucrist ha ressuscitat!

L’amor ha derrotat l’odi, la vida ha vençut la mort, la llum ha esvaït la foscor. Jesucrist, per amor a nosaltres, es va despullar de la seva glòria divina; es va buidar a si mateix, va assumir la forma de servent i es va humiliar fins a la mort, i mort de creu. Per això Déu l’ha exaltat i l’ha fet senyor de l’univers. Jesús és el Senyor. Amb la seva mort i resurrecció, Jesús ens mostra a tots el camí de la vida i de la felicitat; aquest camí és la humilitat, que comporta la humiliació. Aquest és el camí que condueix a la glòria. Només qui s’humilia pot anar cap als «béns d’allà dalt», a Déu (cf. Col 3,1-4).

L’orgullós mira «de dalt a baix», l’humil, «de baix a dalt». El matí de Pasqua, Pere i Joan, avisats per les dones, van córrer al sepulcre i el van trobar obert i buit. Llavors s’hi van acostar i es van «inclinar» per entrar a la tomba. Per a entrar en el misteri cal «inclinar-se», abaixar-se. Només qui s’abaixa comprèn la glorificació de Jesús i pot seguir-lo en el seu camí. El món proposa imposar-se tant sí com no, competir, fer-se valer… Però els cristians, per la gràcia de Crist mort i ressuscitat, són els brots d’una altra humanitat, en la qual intentem viure al servei dels altres, no ser altius, sinó estar disponibles i ser respectuosos. Això no és debilitat, sinó força autèntica. Qui porta en ell el poder de Déu, del seu amor i de la seva justícia, no li cal utilitzar la violència, sinó que parla i actua amb la força de la veritat, de la bellesa i de l’amor. Implorem avui al Senyor ressuscitat la gràcia de no cedir a l’orgull que fomenta la violència i les guerres, sinó que tinguem el valor humil del perdó i de la pau.

Demanem a Jesús victoriós que alleugi el sofriment de tants germans nostres perseguits a causa del seu nom, així com de tots els qui pateixen injustament les conseqüències dels conflictes i les violències que s’estan produint, i que són tantes. Preguem sobretot per l’estimada Síria a l’Iraq, perquè cessi el fragor de les armes i es restableixi una bona convivència entre els diferents grups que conformen aquests països estimats. Que la comunitat internacional no resti inerta davant la tragèdia humanitària immensa que hi ha en aquests països i el drama de tants refugiats. Implorem la pau per a tots els habitats de Terra Santa. Que creixi entre israelians i palestins la cultura de l’encontre i es reprengui el procés de pau per a posar fi a anys de sofriments i divisions.

Demanem la pau per a Líbia, perquè s’acabi l’absurd vessament de sang pel qual està passant, així com qualsevol violència bàrbara, i perquè tots aquells que es preocupen pel destí del país s’esforcin per afavorir la reconciliació i per edificar una societat fraternal que respecti la dignitat de la persona. I esperem que també al Iemen prevalgui una voluntat comuna de pacificació, pel bé de tota la població. Al mateix temps, encomanem amb esperança al Senyor, que és tan misericordiós, l’acord aconseguit fa uns dies a Lausana, per tal que sigui un pas definitiu vers un món més segur i fraternal. Supliquem al Senyor ressuscitat el do de la pau a Nigèria, al Sudan del Sud i a diverses regions del Sudan i de la República Democràtica del Congo.

Que totes les persones de bona voluntat elevin una oració incessant per aquells que van perdre la vida assassinats dijous passat a la Universitat de Garissa, a Kènia, pels qui han estat segrestats, els qui han hagut d’abandonar les seves llars i els seus éssers estimats. Que la resurrecció del Senyor faci arribar la llum a l’estimada Ucraïna, especialment als qui han sofert la violència del conflicte dels darrers mesos. Que el país retrobi la pau i l’esperança gràcies al compromís de totes les parts implicades. Demanem pau i llibertat per a tants homes i dones sotmesos a noves i antigues formes d’esclavatge per part de persones i organitzacions criminals.

Pau i llibertat per a les víctimes dels traficants de droga, moltes vegades aliats amb els poders que haurien de defensar la pau i l’harmonia en la família humana. I implorem la pau per a aquest món sotmès als traficants d’armes, que s’enriqueixen amb la sang d’homes i dones. I que als marginats, els presos, els pobres i els emigrants, tant sovint rebutjats, maltractats i menyspreats; als malalts i als qui sofreixen; als nens, especialment aquells sotmesos a la violència; a tots els qui avui estan de dol; i a tots els homes i dones de bona voluntat, arribi la veu consoladora i guaridora del Senyor Jesús: «Pau a vosaltres» (Lc 24,36). «No temeu, he ressuscitat i sempre estaré amb vosaltres» (cf. Missal Romà, Antífona d’entrada del dia de Pasqua).


31/03/2016 09:00:00