Hola, em dic Joan Martínez, i et dono la benvinguda a aquest espai virtual
que espero no et defraudi.

Soc mossèn catòlic, i faig de filòsof, i a estones, de poeta.
Però ja des d'ara m'agradaria ser el teu amic.

Ressenya: Leyendas negras de la Iglesia

Leyendas negras sobre la Iglesia., Vittorio Messori. Planeta (2000) ISBN 9788408017783


Llegendes negres sobre l'Església., Vittorio Messori. Planeta (2000) ISBN 9788408017783

Vittorio Messori (1941) és un periodista i escriptor catòlic italià, nascut a Sassuolo prop de Mòdena. És considerat com l'escriptor de temes catòlics més traduït del món. Si bé va ser batejat en néixer, Messori va ser criat en el si d'una família anticlerical i el mateix Vittorio es negava a tenir cap relació amb l'Església, fins que en els seus anys universitaris es va convertir al cristianisme, igual que el seu amic André Frossard. Es va graduar en un reconegut liceu de Azeglio a Torí.

Es va doctorar en ciència política amb una tesi sobre el Risorgimento del segle XIX. En els seus principis Messori era editor i després líder de l'oficina de premsa d'una gran casa editorial. Durant anys es va exercir com a cronista de la Stampa Sera, posteriorment va passar a ser redactor del diari La Stampa i el setmanari Tuttolibri. És un profund investigador del cristianisme i especialment del catolicisme.

Les seves obres més influents van ser: Hipòtesi sobre Jesús (1977), Opus Dei (1996), L'informe Ratzinger (1987). Va ser el primer periodista a fer una llarga entrevista al Papa Joan Pau II, que es va publicar en un llibre titulat Creuant el Llindar de l'Esperança (1994). La seva investigació a Espanya sobre el Miracle de Calanda va tenir com a resultat el seu llibre El Gran Miracle (1998).

Al llarg dels segles han anat naixent diverses llegendes negres sobre l'Església que han arribat a substituir en la ment de molts a la veritable història. Aquests relats i llegendes s'accepten de vegades sense sentit crític.

“És important tenir un coneixement històric rigorós, tan allunyat de l'apologia sense fonament com de la propaganda sectària. La veritat -en aquest cas, la veritat històrica- ens fa lliures. Cal que ens adonem d'una vegada del cúmul d'opinions arbitràries, deformacions substancials i autèntiques mentides que graviten sobre tot el que històricament fa a l'església. Ens trobem literalment assetjats per la malícia i l'engany: els catòlics en la seva majoria no reparen en això, o no volen fer-ho.”

Llegendes negres de l'Església és un llibre altament "apologètic" que ens brinda la informació i la formació necessàries per viure la nostra fe avui.


15/11/2015 09:10:00