Ressenyes: Alè de llibertat


El Dr. Joan Martínez Porcell (1960) l'any 2013 ens felicitava el Nadal amb el Poema del teu Nadal (Llengua Nacional, 2013) que posava a les nostres mans un text lluminós i carregat de força.

L’any 2014 Llengua de Foc (Llengua Nacional, 2014) ens feia gaudir d’un veritable pregó de Pentecosta i d’un cant a l’acció de l’Esperit Sant en el nostre cor.

Ara ens presenta Alè de llibertat (Llengua Nacional, 2015), un poema que és lloança i gratitud a la llibertat dels fills i filles de Déu. Inspirat en el clam d’autèntica llibertat que significa la Mare de Déu de la Mercè, com a Redemptora de captius, tot ell és un anticipar ja l’esclat de vida que cada any significa la Pasqua.

La present edició, Alè de llibertat, va precedida d’una didàctica introducció teològica que en ajuda a descobrir els actuals reptes de la llibertat on ens és permès de viure la fe.

La poesia de Joan Martínez Porcell s’inscriu en la poesia religiosa popular. Una clara passió per la natura -de la qual deixen petjada les imatges que va intercalant en el text i el desig que la paraula signifiqui més enllà d’ella mateixa- ha forjat ja un estil propi, conceptual, carregat de sentit i a la vegada popular, que vol harmonitzar el concepte i la metàfora per tal de comunicar emoció i bellesa a les preguntes més existencials que sempre proposa de rerefons.


14/02/2015 09:00:00