Hola, em dic Joan Martínez, i et dono la benvinguda a aquest espai virtual
que espero no et defraudi.

Soc mossèn catòlic, i faig de filòsof, i a estones, de poeta.
Però ja des d'ara m'agradaria ser el teu amic.

Ressenyes: Jesucristo, vida del alma

Dom Columba Marmion, O.S.B., Jesucristo, vida del alma. Editorial: Fundación Gratis Date, Pamplona, 1993. ISBN 10: 8487903088 / ISBN 13: 9788487903083


El beat Dom Columba Marmion (1858-1923) va ser monjo, sacerdot i tercer abat de l'Abadia de Maredsous. Nascut a Dublín, Irlanda, l'1 d'abril de 1858 a una família nombrosa molt devota (tres de les seves germanes van ser religioses), va ser batejat amb el nom de Joseph. Fa els seus estudis secundaris en el Belvedere College dels jesuïtes de Dublín. Va ingressar amb 16 anys al seminari de Holy Cross, prop de Dublín.

Va acabar els seus estudis a Roma al Col·legi de la Sacra Congregatio de Propaganda Fide. Durant el noviciat va prendre el nom de Columba, en honor a l'irlandès Sant Columba. El seu primer contacte amb la vida monàstica va ser en una peregrinació a l'abadia de Montecassino. Va ser ordenat prevere el 1881 i abans d'ingressar a la vida monàstica es va dedicar a ensenyar filosofia. Al seu retorn, passa per l'Abadia de Maredsous, a Bèlgica, un monestir jove i dinàmic, recentment fundat (en 1872) per monjos vinguts de l'abadia de Beuron a Alemanya i va desitjar quedar-s'hi. No obstant això, el seu bisbe, a Irlanda, va renunciar a la seva petició i el va nomenar vicari a Dundrum, al sud de Dublín, a més de professor al Gran Seminari d'Holy Cross (1882-1886) --on ell mateix havia realitzat els seus estudis - - on s'inicia en la direcció espiritual.
 
Dom Columba Marmion va ser beatificat el 3 de setembre de 2000 pel Papa Joan Pau II, Després de la cerimònia de beatificació, Joan Pau II va declarar:

«Dom Marmion ens va llegar un autèntic tresor de doctrina espiritual per a l'Església del nostre temps. En els seus escrits ensenya un camí de santedat, senzill però exigent, per a tots els fidels, a qui Déu ha destinat per amor a ser els seus fills adoptius en Crist Jesús (cf. Efesis 1, 5). Jesucrist, el nostre Redemptor i font de tota gràcia, és el centre de la nostra vida espiritual, el nostre model de santedat».

«Al llarg de tota la seva vida el beat Columba va ser un excepcional director espiritual, que va prestar atenció especial a la vida interior dels sacerdots i els religiosos. A un jove que es preparava per a l'ordenació li va escriure: "La millor preparació per al sacerdoci és viure diàriament amb amor on l'obediència i la Providència ens posen" (Carta del 27 de desembre de 1915).»

«Tant de bo que un ampli redescobriment dels escrits espirituals del beat Columba Marmion ajudi els sacerdots, als religiosos i els laics a créixer en la seva unió amb Crist i a donar testimoni fidel d'ell amb amor ardent a Déu i un servei generós als seus germans i germanes».

Els seus Escrits:

Gràcies a Dom Raymond Thibaut, el seu secretari, l'ensenyament oral de Dom Marmion s'ha conservat en format de tres llibres:
Le Christ, vie de l'âme, publicado en 1917 (En castellano: Jesucristo, vida del alma, por lo menos ocho ediciones: Editorial Litúrgica Española, Barcelona, 1941; Fundación Gratis Date, Pamplona, 1993).
 
Le Christ en ses mystères, publicado en 1919 (En castellano: Jesucristo en sus misterios, por lo menos en cuatro ediciones: Barcelona, 1959; San Pablo, Buenos Aires, 2007)

Le Christ, idéal du moine, publicado en 1922 (En castellano: Jesucristo, ideal del monje, Sponsa Verbi, Barcelona, 1960; 1964).

No han d'oblidar els seus prop de 1700 cartes, i un reces dedicat a religioses enclaustrades, als que va predicar en diverses ocasions. La unió amb Déu en Crist, segons les cartes de direcció espiritual de Dom Marmion, Buenos Aires, 1939. Dom Marmion ens va llegar un autèntic tresor de doctrina espiritual per a l'Església del nostre temps. En els seus escrits ensenya un camí de santedat, senzill però exigent, per a tots els fidels, a qui Déu ha destinat per amor a ser els seus fills adoptius en Crist Jesús (cf. Efesis 1, 5). Jesucrist, el nostre Redemptor i font de tota gràcia, és el centre de la nostra vida espiritual, el nostre model de santedat.
 

Jesucristo, vida del alma. Índice:

PRIMERA PARTE Economía del plan divino 1. Plan divino de nuestra predestinación adoptiva en Jesucristo 2. Jesucristo, modelo único de toda perfección. Causa exemplaris 3. Jesucristo, autor de nuestra redención y tesoro infinito de gracias para nosotros. Causa satisfactoria y meritoria 4. Jesucristo, causa eficiente de toda gracia. Causa efficiens 5. La Iglesia, cuerpo místico de Jesucristo 6. El Espíritu Santo, espíritu de Jesús
 
SEGUNDA PARTE Fundamento y doble aspecto de la vida cristiana 1. La fe en Jesucristo, fundamento de la vida cristiana 2. El Bautismo, sacramento de adopción y de iniciación, muerte y vida II-A parte La muerte para el pecado 3. Delicta quis intelligit? 4. El sacramento y la virtud de la penitencia La vida para Dios 5. La verdad en la caridad 6. Nuestro progreso sobrenatural en Jesucristo


15/01/2017 20:00:00