Hola, em dic Joan Martínez, i et dono la benvinguda a aquest espai virtual
que espero no et defraudi.

Soc mossèn catòlic, i faig de filòsof, i a estones, de poeta.
Però ja des d'ara m'agradaria ser el teu amic.

Ressenyes: Manual de Teología Dogmática

Ludwig Ott. Manual de Teología Dogmática. Editorial: Herder (2009) ISBN: 9788425405013


"Aquest Manual de Teologia Dogmàtica ha nascut de l'exercici diari d'ensenyar i, per tant, es dirigeix ​​primordialment als estudiants de la disciplina teològica. Em vaig proposar presentar de la manera més clara i precisa que em fos possible la substància de la doctrina catòlica i els seus fonaments en les fonts de la revelació. Per raons didàctiques he estructurat acuradament tota la matèria "(Pròleg)
 
Considerat un clàssic de la dogmàtica, aquest manual exposa de la manera més clara i precisa la doctrina catòlica i els seus fonaments en les fonts de la revelació.
 
Ludwig Ott presenta en cada tema les declaracions més significatives del magisteri, alguns dels textos bíblics i patrístics més importants i exposa l'evolució històrica dels dogmes. Tot això, donant preferència al mètode positiu sobre l'especulatiu encara que amb nombroses cites de sant Tomàs per aprofundir en aquest camp.
 
L'existència de Déu, els atributs divins, el dogma trinitari, la creació, les dues naturaleses de Crist, la gràcia, els sagraments -amb especial èmfasi en l'eucaristia- o el pecat són alguns dels temes que Ott desenvolupa en aquest manual d'obligada lectura per als estudiants de teologia i tot aquell que vulgui aprofundir en la doctrina catòlica.


28/07/2017 09:00:00